Chloupky pryč - v létě i v zimě!

17.11.2011 23:26

 

Trendem dnešní doby je hladká kůže bez ochlupení. Stále větší počet žen (ale v neposlední řadě i mužů) se snaží zbavit nežadoucích chloupků, přičemž zdaleka už neplatí, že nám na hladké pokožce záleží jen v létě.

Pomineme nyní klasické holení, které je sice nejrychlejší a nejlevnější metodou, ale efekt hladké pokožky vydrží často doslova pouze několik hodin. Jaké jsou nejčastější způsoby depilace?


Depilace cukrovou pastou 


Tento způsob depilace je čistě přírodní, bez použití chemikálií. Šetrnou cestou zbaví tělo nežádoucího ochlupení až na několik týdnů.
Depilační cukrová pasta odstraňuje pouze chloupky a odumřelé pleťové buňky. Živé kožní buňky nestrhává, tím je minimalizováno riziko vzniku zarudlých zanícených pupínku. 
Cukrová pasta se natře na pokožku a poté se vmasíruje do chloupků. Rychlým strhnutím cukrové pasty ve směru růstu se chloupky vytrhávají i s vlasovým kořínkem a ulpívají v cukrové pastě.
Při opakovaných procedurách dojde k výraznému zeslábnutí a zřídnutí nových chloupků, což téměř odstraní bolestivost zákroku i podráždění pokožky. Délka účinku této depilace je cca 3-4 týdny.

Depilace voskem

 

 

Při depilaci voskem dochází k úplnému odstranění chloupku i s kořínkem a díky tomu se chloupků zbavíte na mnohem delší dobu než při klasickém holení. Efekt depilace voskem obvykle vydrží dva až osm týdnů. Nevýhodou depilace voskem je, že se může jednat o bolestivější způsob zbavení chloupků. Depilaci si můžete provést sama doma pomocí voskových pásků, ale u citlivějších oblastí (třísla, podpaží a obličejové partie) je lepší přenechat depilaci odborníkům, kteří používají vosk šetrnější k pokožce.


Depilace pulsním světlem - fotoepilace

Depilace pulsním světlem je vysoce účinný a bezbolestný způsob postupného trvalého odstranění nežádoucího ochlupení. Paprsek světla cíleně ničí vlasové cibulky několika způsoby najednou. Nejefektivnější je působení na pigment obsažený v cibulce, kterou si paprsek sám vyhledá, aniž by poškodil povrch pokožky. Účinně jsou však zasaženy pouze chloupky, které se nacházejí v takzvané aktivní fázi svého růstu.
Vzhledem k tomu, že chloupky se vyskytují v různých růstových stadiích, je nezbytné ošetření v určitém časovém intervalu opakovat. Počet zákroků je individuální. Za základ je považováno 6 – 8 ošetření. 

Laserová depilace





"K depilaci laserem se používají nejmodernější přístroje s dynamickým chlazením, které zvyšuje komfort zákroku. Zákrok spočívá v plošném
rovnoměrném ozáření laserovým světlem, které cíleně ničí pigmentovanou zárodečnou část chloupků. Protože se chloupky nacházejí v různých stádiích růstu, je třeba zákrok několikrát po sobě opakovat v cca 6- 8 týdenních intervalech. Za pomoci laseru lze odstraňovat ochlupení z kterékoliv části těla.

Nejlepších efektů lze dosáhnout u tmavých chloupků, světlé vyžadují více opakovaní a šedivé chloupky laserem odstranit nelze. Depilované plochy je nutné chránit před slunečním zářením. 

 zdroj: dáma.cz